Kapcsolat

Bejelentkezés:

Telefonon 9-18 óráig:
+36-30-9825-735


E-mail: mail@fiziovet.hu

Konzultáció:
hétköznap 9-18 óráig

+36-30-9825-735

Ultrahang terápia

Mikor alkalmazunk ultrahangterápiát?

A mozgató és támasztórendszer (izmok, ízületek, csontok) betegsége vagy sérülése esetén. Heveny és krónikus bántalmak, gyulladásos és degeneratív folyamatok egyaránt kezelhetők. A pulzáló ultrahang felbecsülhetetlenül értékes az idegrendszeri problémák kezelésében. Természetesen a különböző elváltozások esetén más-más beállításokat alkalmazunk.

Az ultrahang hatása:

Az ultrahang hullámai a test szöveteit rezgésbe hozzák. Ez fokozza a kezelt terület vér- és nyirokkeringését, a sejtek anyagcseréjét. Csökkenti az ödémát és a gyulladásos terület savasságát. A fájdalmas, görcsös állapotok megszűnnek az ultrahangnak a szimpatikus idegrendszerre kifejtett hatása miatt. A kezelt terület melegszik, ami tovább fokozza a jótékony hatásokat. Az így elért melegedés sokkal hatékonyabb, mint az infralámpával, vagy meleg pakolásokkal elérhető.

A kezelés:

A kezelés fájdalommentes, és semmilyen káros mellékhatása nincs. A kezelendő területről a szőrt le kell nyírni. Ne aggódjon, visszanő (havonta kb. 1 cm-t)! A kezelőfej és a test között a kontaktust egy speciális ultrahanggél biztosítja. Az ultrahanghullámok behatolási mélysége az alkalmazott frekvenciától függ. Az 1 MHz-es frekvenciát találták leghatékonyabbnak terápia céljaira. Mi is ezt a frekvenciájú kezelőfejet alkalmazzuk, a maximális behatolási mélység így 8 cm. A terapeuta a kezelőfejet folyamatosan mozgatja a kezelendő felületen, hogy a túlzott melegedést elkerüljük, ugyanezen okból nem folyamatos, hanem pulzáló hullámokat generál a gép. A kezelés időtartama 3-12 perc, a szükséges kezelések száma 5-15. A kezeléseket általában másnaponta alkalmazzuk.

Van-e ellenjavallata a kezelésnek?

Igen. Nem alkalmazunk ultrahang kezelést a szív, a herék, a szemek, a vemhes méh, a növekedésben lévő csont ízületközeli végei felett. Ugyancsak tilos daganatok, heveny fertőzések fölött ultrahangos kezelést végezni. A fém implantátumok nem jelentenek abszolút kontraindikációt, de ezekről feltétlenül tájékoztassa állatorvosunkat, mivel a fém implantátumok rendkívül erősen verik vissza az ultrahangot, ami extrém hőképződéshez vezethet.