Kapcsolat

Bejelentkezés:

Telefonon 9-18 óráig:
+36-30-9825-735


E-mail: mail@fiziovet.hu

Konzultáció:
hétköznap 9-18 óráig

+36-30-9825-735

Mikrohullámú terápia

Mikor alkalmazunk mikrohullámú kezelést?

A támasztó és mozgásszervek (csontok, ízületek, izmok, inak) krónikus gyulladásos, traumatikus és disztrofikus megbetegedéseinek, műtét utáni beszűrődések kezelésére.

A mikrohullám hatása:

a mikrohullámok energiájának felhasználásán alapszik, - a szupermagas frekvencia eletromágneses terével. A mikrohullám a test felszinére termikus és nem termikus ráhatást valósít meg. A kezelt terület mély átmelegítésének következtében a sejtek szintjén történő anyagcsere fokozása, a szövet gyulladásainak semlegesítése, a görcsök feloldódása, a fagocitozis erősödése következik be. Szabályozó, ösztönző hatást kelt az endokrin idegrendszerre és az anyagcserére. A mikrohullámok hatásaként a véredények tónusának a normalizációját, a mikrocirkulációs folyamatok aktiválódását (a véráram gyorsulását a hajszálerekben, azoknak tágulását), a vér oxigénellátásának javulását, az erek áthatolhatóságának szabályozódását, az oxidációs és helyreállító folyamatok javulását lehet megjelölni. A vegetatív idegrendszert (elsősorban annak szimpatikus láncszemét) aktivizálva, hozzájárul a mellékvesék glukokortikoid termelő funkciójának javulásához és az allergiás reakciók elnyomásához, az ízületi tok normalizálásához, az

izomsorvadás csökkenéséhez. Erőteljes fájdalomcsillapító hatás is jelentkezik. A szövetbe való behatolás mélysége 3-5 cm tesz ki. A szövetekben a hőmérséklet kb. 5˚C-ot emelkedik.

A kezelés:

a kezelőfejet a kezelendő területre irányítva megfelelő intenzitású és időtartamú folyamatos, vagy pulzáló mikrohullámmal kezelünk, miközben a beteg nyugodtan fekszik.

 

Ellenjavallatok: 

Rosszindulatú daganat, vemhesség, fém implantátum jelenléte a kezelendő területen, szív- és keringési elégtelenség.