Kapcsolat

Bejelentkezés:

Telefonon 9-18 óráig:
+36-30-9825-735


E-mail: mail@fiziovet.hu

Konzultáció:
hétköznap 9-18 óráig

+36-30-9825-735

Miért mi?

Filozófiánk: valamennyi rendelkezésünkre álló eszközzel és szakmai ismereteink folyamatos bővítése révén hozzásegíteni a kezelt állatokat egy aktív, fájdalommentes, boldog élethez, gyorsabb gyógyuláshoz az Önök megelégedésére.


A fizioterápiás komplex kezelést minden esetben állatorvosi konzultáció előzi meg, mely kötelező és INGYENES, amennyiben az Ön állatorvosa kitölti és beküldi az "Állatorvosi beutaló" nyomtatványt. Beutaló nélkül részletes neurortopédiai vizsgálatot végzünk, mely díjköteles. Állatorvosi konzultációra, vizsgálatra és kezelésekre kizárólag előzetes  (telefonos, vagy internetes) időpont foglalással van lehetőség.

 

 
MOST FOGLALOK ONLINE
 vagy

TELEFONÁLOK: +36-30-9825-735
 hétköznap 9-18 óráig

Állatorvosi konzultáció:
+36-30-9825-735
 hétköznap 9-18 óráig
 

 

Fizioterápiás kezeléseinket jó eredménnyel végezzük:

Sportsérülések, zúzódások, rándulások, helyretett ficamok, részleges szalagsérülések után, a felépülés gyorsítására

Műtét utáni rehabilitációra: Bármely korú állat ortopédiai (diszplázia, növekedési zavar stb) vagy traumatológiai (törések, ficamok, keresztező szalag szakadás stb.) vagy idegsebészeti (porckorongsérv) műtétjét követően a gyógyulás gyorsítására, a teljes funkció mielőbbi helyreállításának érdekében.

Fájdalomcsillapítás: Neurológiai, csont, ízület, izomfájdalom , görcsös állapot csillapítására (például porckorongsérv esetén)

Idős állatok csökkent mozgásképessége esetén, akár ízületi fájdalom (csípőízületi vagy könyökízületi diszplázia, egyéb ízületi kopás), akár neurológiai ok (porckorongsérv)  miatt következik az be.

Izomsorvadás: Bármely okból (bénulás, csökkent használat) bekövetkezett izomsorvadás esetén az izomerő fenntartására.

Sportteljesítmény javítása érdekében is végezhető izomtömeg növelő elektromos kezelés, ez élsportolók esetében is gyakran alkalmazott módszer.

Testsúlycsökkentés, teljesítményjavítás

 

Az Önök szerető gondoskodásának és az állatorvos-tudomány fejlődésének köszönhetően kedvenceink ma már egye hosszabb életet élnek. Az ízületek „kopása”, mozgáspályájuk beszűkülése azonban idős korban törvényszerűen bekövetkezik, az ilyen ízületek fájdalmassá válnak. De miért kellene kedvencének fájdalommal élnie? Komplex terápiánkkal műszeresen is mérhető, és Ön által is tapasztalható javulást tudunk elérni kedvence kedélyállapotában, életminőségében és mozgáskészségében.

 

A terápia során az ízületi porcot újjáépítjük, az ízületi tok gyulladását csökkentjük, a rugalmasságukat vesztett képleteket elektromos és ultrahangos gépi kezelésekkel valamint gyógytornával megnyújtjuk, „megfiatalítjuk”, a fájdalmat csökkentjük, így kevesebb gyógyszerre van szükség, vagy a sokszor mellékhatásokkal terhelt gyógyszeres kezelés akár teljesen elhagyható. A legyengült, sorvadt izomzatot az idegek és izmok ingerlésével sorozatos összehúzódásra bírjuk, így növelni tudjuk az izomerőt és az izomtömeget.

 

EMG, BAEP (süketség) vizsgálat csak nálunk

Magyarországon egyedül nálunk van EMG (elektromyográf) vizsgálati lehetőség. Az EMG vizsgálattal elkülöníthetők egymástól az ideg illetve izom eredetű mozgászavarok.  Vizsgálat ugyancsak alkalmas egyes agyi folyamatok vizsgálatára. Így EMG  (BAEP= hanghatás által kiváltott agyi potenciál) vizsgálattal 100%-os biztonsággal megállapítható már kölyök korban is a kutyák süketsége (egyes fajtákban öröklődő, veleszületett elváltozás), illetve VEP (fényinger által kiváltott potenciál) vizsgálattal a vakság. Ezek a súlyos problémák egyéb vizsgáló módszerekkel csak bizonytalanul és nem dokumentálhatóan diagnosztizálhatók.