Kapcsolat

Bejelentkezés:

Telefonon 9-18 óráig:
+36-30-9825-735


E-mail: mail@fiziovet.hu

Konzultáció:
hétköznap 9-18 óráig

+36-30-9825-735

Gyakori kérdések

» Ártalmas lehet-e kedvencemre a fizioterápia?

NEM! A fizioterápiás kezelést állatorvosi konzultáció előzi meg. A kezeléseket mindig állatorvos írja elő, kedvence egészségi és fizikális állapotára szabva. Mindazonáltal fontos, hogy ön kitöltse, és az első látogatása alkalmával átadja a "Bejelentkezési adatlap" űrlapot állatorvosunknak. Bizonyos implantátumok (pacemaker, fém lemezek,stb) esetén egyes fizioterápiás kezeléseket nem alkalmazunk. Ugyancsak fontos kedvence táplálkozási szokásairól, esetleges allergiájáról tájékoztatnia minket, mert a gyakorlatokat jutalomfalatok adásával tanítjuk kedvencének.

» Jelen lehetek-e a fizioterápiás kezeléseknél?

Általában igen, sőt, az elektromos és ultrahang kezelések során a gazdi jelenléte simogatása nyugtatólag hat az állatokra. Egyes kutyák a tulajdonos jelenlétében nehezen vehetők rá bizonyos gyakorlatokra. Ilyenkor megkérjük Önöket, hogy tegyenek egy rövid sétát amíg kedvencüket kezeljük.

» Milyen gyakran, és hány alkalommal szükséges kezelésre jönnünk?

Ez nagymértékben függ a diagnózistól, és kedvence állapotától. Általában 8-10 kezelés szükséges a látható javulás eléréséhez, a kezeléseket általában heti háromszori gyakorisággal végezzük. Ön "házi feladatot" is fog kapni, ennek végrehajtása is jelentősen befolyásolhatja a szükséges kezelések számát.

» Fájdalmas vagy kellemetlen-e a fizioterápia kedvencem számára?

Nagy tapasztalattal rendelkező fizioterapeutáink az állat legkisebb diszkomfort jelzésére módosítanak a készülékek beállításain illetve a manuális terápia erején, mozgáspályáján. A manuális terápia  (masszázs, izomlazítás, ízületek bemozgatása) mindig finoman és fokozatosan történik, mindazonáltal a kezelések okozhatnak enyhe feszítő, kellemetlen érzést, különösen a terápia kezdetén. A különböző gyakorlatok elvégeztetéséhez soha nem alkalmazunk kényszerítést, kizárólag jutalmazás- dícséret módszerével dolgozunk. Pacienseink jól érzik magukat a kezelések során.

» Megetethetem-e állatomat a kezelés előtt?

Kérjük, hogy kedvencét ne etesse meg (legalább hat órás koplalás)! A jóllakott állat lustább, jutalomfalatokkal nem motiválható, a gyakorlatokat nehezebben végzi. Azt is kérjük, hogy a kezelés előtt tegyen rövid sétát kutyájával, hogy az szükségleteit elvégezhesse. Kérjük, ügyeljen a környezet tisztaságára!